nazlitoac.blogspot.com

25 Ekim 2022 Salı

1939 YAZI-Werner Biermann-Kitap

 1939 YAZI-Werner Biermann 

Tam 83 yıl önce Danzig'de sabaha karşı 4:45'de savaşın ilk kurşunları atılıyor. İnsanlık tarihindeki en ölümcül savaş, 6 yıl 1 gün sürüyor. Soykırımdan, açlıktan, hastalıktan, katliamdan 70 ila 85 milyon ( ne yazık ki tam rakam bilinmiyor ) insan ölüyor. Dünya yangın yerine dönmeden önce yazar Werner Biermann, bu kitapla elinizden tutup adım-adım savaşa götürüyor sizi. Gün-gün hatta saat-saat işlenen stratejik oyunları, politik çıkarları, kışkırtmaları, ikiyüzlülüğü belgesel tadında anlatan bu kitapta, bilim insanların, yazarların, sanatçıların mücadelelerine de şahit oluyorsunuz. İkinci Dünya Savaşı hakkında o kadar makale okudum ama bu kitaptaki ayrıntılı bilgiler ilk kez çıktı karşıma. Ayrıca yazarın şimdiki zaman ekiyle kurduğu cümlelerle savaşı yanıbaşınızda ve bugün olmuş gibi anlatması, üzerinizde ki etkiyi daha da arttırıyor. Farkındayım, okumayı sevmeyen fazlasıyla var ülkemizde. Fakat bu kitap kesinlikle okunmalı diye düşünüyorum.
1939 YAZI-Werner Biermann-Kitap Yorumu 

Tam 83 yıl önce Danzig'de sabaha karşı 4:45'de savaşın ilk kurşunları atılıyor. İnsanlık tarihindeki en ölümcül savaş, 6 yıl 1 gün sürüyor. Soykırımdan, açlıktan, hastalıktan, katliamdan 70 ila 85 milyon ( ne yazık ki tam rakam bilinmiyor ) insan ölüyor. 

Dünya yangın yerine dönmeden önce yazar Werner Biermann, bu kitapla elinizden tutup adım-adım savaşa götürüyor sizi. Gün-gün hatta saat-saat işlenen stratejik oyunları, politik çıkarları, kışkırtmaları, ikiyüzlülüğü belgesel tadında anlatan bu kitapta; bilim insanların, yazarların, sanatçıların mücadelelerine de şahit oluyorsunuz. 

İkinci Dünya Savaşı hakkında o kadar makale okudum ama bu kitaptaki ayrıntılı bilgiler ilk kez çıktı karşıma. Ayrıca yazarın şimdiki zaman ekiyle kurduğu cümlelerle savaşı yanıbaşınızda ve bugün olmuş gibi anlatması, üzerinizde ki etkiyi daha da arttırıyor. Farkındayım, okumayı sevmeyen fazlasıyla var ülkemizde. Fakat bu kitap kesinlikle okunmalı diye düşünüyorum. 



7 yorum:

  1. Sayenizde ilk defa duyduğun bir kitap hocam:) tarih delisi bir okur olarak en kısa sürede alıp okuyacağım inşallah:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum hocam. Umarım kitabı edinebilirsiniz. Zira sıfırını bulmak oldukça zor. İkinci el de olsa kitaplıkta bulunup okunması çok değerli bir eser. Size bol okumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Tekrar niye basım yapmamışlar acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemizde pek bilinen bir yazar değil. İki kitabı yayınlanmış. İstedim diğer kitabını da alayım ama baskısı yokmuş. Tekrar basım yapmamalarının sebebi, sanırım arz-talep meselesi olabilir.

      Sil
  4. Çok güzel bir anlatım olmuş merak ettim kitabı

    YanıtlaSil